home

Markadagen på Skullerud 28. februar

Den 28. februar ble Markadagen arrangert på Skullerud i strålende solskinn med mange blide og ivrige besøkende. Dette er et samarbeid mellom ulike offentlige og frivillige aktører i Marka. Formålet med Markadagen er å senke terskelen for å komme ut, dele gleden ved å være i natur, og tenne en gnist hos dem som ikke bruker Marka i dag. Vi koste oss og tror vi både klarte spre friluftsglede og inkludere nye små og store deltagere på årets arrangement.

Markadagen er et samarbeidsarrangement som også skal bidra til å styrke kontakten og samarbeidet mellom de ulike organiasjonene og aktørene i Marka. Arrangørene av årets Markadag var  Fylkesmannen i Oslo og Akershus, Det norske Skogselskap, DNT Oslo og Omegn, Bymiljøetaten i Oslo kommune, Oslo og Omland friluftsråd, Statens naturoppsyn, NOA - Naturvernforbundet i Oslo og Akershus og Skiforeningen. Vi har som mål at flere organisasjoner som har Marka som sin arena og interessområde kan være med som medarrangører og få glede av dette samarbeidet framover. 

Målgruppene på Markadagen er familier der aktivitetene er spesielt tilrettelagt for barn og unge. Markadagen skal være et lavterskel og inkluderene arrangement som også inspirer og motiverer dem som ikke allerede er mye ute i Marka til å bli med. Vi vil vise mangfoldet av aktiviteter slik at de som kommer kan finne sin egen relasjon til hva Marka kan bety for dem. Varaordfører i Oslo, Khamshajiny Gunaratnam holdt den offisielle åpningen av årets Markadag og berømmet arrangørene for nettopp å bidra til inkludering i praksis. Mange av gjestene tok turen til Markadagen for å utfordre seg i nye aktiviteter, som å prøve ski for første gang. Dette er vi svært stolte av!

På Markadagen fikk gjestene glede seg over et spekket aktivitetstilbud med hundekjøring, dragesafari, kanefart, skileik, snøforming, rakettløype, natursti og grille mat på bål. OOF bidro med snøforming som vår faste aktivitet på dagen og hadde mange ivrige små og store med til å bygge figurer og snøsklie. Ikke nok med de fine aktivitetene, så viste også vinteren seg fra sin beste side i år med strålende sol hele dagen. 

Se flere bilder og få informasjon om Markadagen på Facebook.com/Markadag

 

Å ake på snøsklie er moro!

Å ake på snøsklie er moro!

Foto: Steinar Saghaug