home

Sommerens Friluftsskoler

OOF arrangerer tre spennende Friluftsskoler de to siste ukene i sommerferien. I uke 32 holder vi til ved Mønevann i Lørenskog, i samarbeid med Sørlihavna Aktivitetspark. I uke 33 er vi ved Ulsrudvann i Oslo, i samarbeid med Skiforeningen. I uke 33 arrangeres også Frilfutsskole ved Vesledammen Friluftsport i Røyken.

Friluftsskolen er et ferietilbud med fokus på spennende aktiviteter, lek, moro, nye venner og læring i og om å være i naturen. Dette er et samarbeidsprosjek mellom Friluftsrådenes Landsforbund (FL) og Den Norske Turistforening (DNT) på nasjonalt nivå, som har utviklet konseptet basert på erfaringer fra flere pilotprosjekter i 2014. Flere lokale organisasjoner kan imidlertid bidra til å arrangere Friluftsskoler lokalt. Tilbudet er for barn på 5.-7. trinn. For mer informasjon om Friluftsskoler kan du gjerne ta en titt på Friluftsskolenes egen nettside: http://www.friluftsskole.no

På sommerens Friluftsskoler har vi mange spennende opplevelser på programmet og vi utforsker fantastiske natur- og friluftsområder som er lett tilgjengelig i lokalmiljøene. Det blir blant annet kanopadling, bading, fiske, ekspedisjoner med bruk av kart og kompass, klatring, lager god mat på bål og masse fri lek og moro som en del av aktiviteten på Friluftsskolene.

I både Oslo og Lørenskog er det fortsatt ledige plasser på OOFs Friluftsskoler.  Dette er flotte tilbud, som vi håper flere vil få glede av å være med på. Vær rask med påmeling!

Med svært gode erfaringer fra pilotprosjekter i 2014 fortsetter vi samarbeidet med Skiforeningen om et flott lavterskeltilbud ved Ulsrudvann Østmarka i Oslo. Her er vi spesielt glade for å rekruttere deltagere fra alle grupper av befolkningen, som er godt representativt for lokalmiljøet.

Vi har også knyttet en god kontakt med Sørlihavna Aktivitetspark i Lørenskog kommune, som er både en lokal utstyrbank og tilbyr friluftsaktiviteter for skoler, barn og unge i kommunen. Friluftsskolen arrangeres ved Mønevann og oppmøte på Losby Gods hvor vi hadde mange fine opplevelser ved pilotprosjekt i høstferien 2014.

Ved Vesledammen i Røyken har Lise-Berith skapt stor interesse og popularitet om Friluftsskolen etter FLs eget pilotprosjekt her i 2014. OOF bidrar med å dra dette tilbudet videre, med et godt samarbeid sammen med Lise-Berith som lokal ildsjel og hovedleder for Friluftsskolen. Her var det stor kamp om plassene og Friluftsskolen var fulltegnet etter bare tre dager!

OOF er opptatt av å bidra til at det skal være et godt tilbud med Friluftsskoler i vår region, og vektlegger samarbeid med lokale aktører og organisasjoner, slik arrangementene får en lokal forankring med etterspørsel og gode muligheter videreføring.

For påmelding til Friluftsskolen ved Ulsrudvann kan du følge linken www.deltager.no/Friluftsskole_Ulsrudvann

For påmedling til Friluftskolen ved Mønevann i Lørenskog kan du følge linken http://lorenskog-kultur.no/sorlihavna/paamelding-friluftskole

 

Skulle du lurer på mer om OOFs Friluftsskoler må du gjerne ta kontakt med prosjektleder Ingvild Kavli på ingvildoof@online.no eller på telefon 22 17 84 00.

Ulsrudvann

Ulsrudvann

På ekspedisjon

På ekspedisjon

Vesledammen

Vesledammen

Foto: Lise-Berith Lian