home

OOF ønsker alle et godt Friluftslivets År 2015

Nå er det endelig i gang og vi gleder oss til et stort og spennende åpningsarrangement den 13, januar!

OOF takker alle for mange gode friluftdager og flotte samarbeidspartnere i året som var.  Mye tid har gått med til å forberde og planlegge Friluftslivets år og nå er det endelig her.

Med friluftslivets år ønsker OOF å få et styrket fokus på betydningen god tilgjengelighet til attraktiv grønstruktur og naturområder for hele befolkningen i vårt område. Vi vil inspirere og dele vår lidenskap og friluftslivets gleder med flere, spesielt de som ikke vokst opp med friluftslivskultur. Vi slår et slag for friluftsliv i hverdagen og nærmiljø, og er svært fornøyd med at åpningsarrangementet er lagt til Tøyenparken i Oslo. Dette viser at man ikke behøver å reise langt for gode friluftsopplevelser og synliggjør viktigheten av å ha gode og attraktive møteplasser og friområder i tettbygde områder.

OOF har lenge jobbet med å inkludere etniske minoritetspersoner i friluftslivet, blant annet med introduksjonsdager til friluftsliv gjennom de ulike sesongene for mottaksklasser og voksenopplæringsklasser. Vi er ekstra glade for at vi har fått med oss en mottaksklasse som skal overnatte ute sammen med oss natt til 14. januar. Dette er både en markering av spennende og gode friluftsopplevelser, der elevene får glede av samholdet, lek, utfordringer og moro ved å være ute et helt døgn. Det er også en synliggjøring av et av hovedprosjektene i Friluftslivets år 2015, nemlig Friluftsskolene.

På friluftsskolen er den gode opplevelsen og samholdet i fokus. Det er et ferietilbud på dagtid for skoleelever, som i de fleste tilfeller inkluderer en natt i friluft. Flere organisasjoner har hengt seg på som arrangører og samarbeidspartere på friluftsskolene. Gjennom ulike morsomme og utfordrende friluftsaktiviteter, får deltakerne på friluftsskolen både lære nyttige ferdigheter og kunnskaper om å være i naturen og de får inspirasjon til mange fine aktiviteter som de gjøre selv sammen med familie og venner framover.

OOF er ekstra glade for at alle friluftsorganisasjonene står sammen om å skape et godt og spennende Friluftslivets år, spekket med naturopplevelser gjennom nye og tradisjonelle friluftsaktiviteter. Vi oppfordrer alle til å besøke Tøyenparken den 13. januar, inkludert en natt i friluft. Følg med på www.friluftslivetsar.no og på Facebook.

FÅ15

FÅ15