home

Marka5 -Vi jubilerer markaloven!

Spellemannsvinnende band, helgrillet elg, natursti og en eventyrlig tur gjennom Oslos nære villmark står på plakaten når organisasjoner og forvaltning sammen feirer at markaloven er fem år. Kveldsarrangementet er åpent og gratis for alle, og finner sted ute på Frognerseteren Friluftssenter (Holmenkollveien 196, vis-a vis Frognerseteren restaurant) fredag 29. august kl 18-21.

Nesten 1,2 millioner innbyggerne i 19 kommuner har Marka som nærmeste større turområde. I høst er det fem år siden dette området ble beskyttet ved egen lov – markaloven. Det markeres med fagseminar og åpent kveldsarrangement fredag den 29. august. Marka5! er en gave til alle trofaste og potensielt nye markabrukere i anledning lovens femårsdag.

 

Kom for å feire med oss!
- Dette blir en familievennlig folkefest og vi håper mange kommer for å feire sammen med oss, sier Tom Fremstad, generalsekretær i Oslo og Omland friluftsråd.

Det er Oslo og Omland friluftsråd som sammen med Fylkesmannen i Oslo og Akershus  står bak kveldsarrangementet. Med seg på laget har de også fått Skiforeningen, Naturvernforbundet i Oslo og Akershus, Den Norske Turistforening Oslo og Omegn, Bymiljøetaten i Oslo kommune og Skogselskapet.

 

Viktig å komme sammen

Noe av bakgrunnen for jubileumsmarkeringen, er nettopp det å komme sammen for å snakke med andre som har interesser i Marka. 

-Markaloven har en spesiell betydning for friluftsorganisasjonene, som har Marka som viktigste og felles arena for aktiviteter. Det å få vedtatt Markaloven var noe Oslo og Omland friluftsråd jobbet for i mange, mange år. Vi er derfor glade for at vi sammen med Fylkesmannen i Oslo og Akershus nå feirer de fem første år, samtidig som vi ser frem mot utfordringene i årene som kommer.

Jubileet starter med et fagseminar hvor tema er nettopp dette - et tilbakeblikk på hvordan loven har fungert, og ulike aktørers tanker om hvordan vi skal bruke marka sammen i fremtiden. Spaltist og løpsentusiast Andreas Hompland leder seminaret, som dessuten avsluttes av en direktesendt debatt som NRK Østlandssendingen står bak. Seminaret har over hundre påmeldte, og er fullt.

 

Program for kvelden

18.00: Portene åpner for publikum. Da er organisasjonene klare med natursti for barna, servering av vafler og kaffe og ikke minst helgrillet elg!

19.30: Marius Nergård Pettersen slippes til scenen. Han er selverklært profesjonell turidiot, og vil dele noen unike historier fra sine turer i Oslos nære villmark med oss. Les mer om Nergård Pettersen her: http://manepe.no/om/

20.00 The Real Ones overtar scenen. Bandet blir blant annet omtalt som Norges i særklasse beste liveband, og vil glede oss med god musikk og stemning, med Marka i ryggen og flott utsikt utover byen foran oss. Les mer om The Real Ones her:  http://www.realones.no/

21.00 Konserten og kveldsarrangementet avsluttes.

 

Vi ønsker små og store hjertelig velkommen!

 

Kontaktpersoner:

Tom Fremstad
Generalsekretær
Oslo og Omland friluftsråd

tlf. 90 76 36 22

e-post: tomoof@online.no


Anne-Marie Vikla
fylkesmiljøvernsjef
Fylkesmannen i Oslo og Akershus

tlf. 22 00 35 17

e-post: fmoaamv@fylkesmannen.no

The Real Ones spiller på Frognerseteren Friluftssenter

The Real Ones spiller på Frognerseteren Friluftssenter

Pressefoto fra www.realones.no