home

Forskningscamp på Lambertseter vgs

Lambertseter videregående skole arrangerer hvert år forskningscamp innen realfag for 2. klasse. I den forbindelse var OOF, i samarbeid med Oslo Elveforum og Vann og avløpsetaten i Oslo, med på en liten tur fra Lambertseter til Skulleruddumpa for å ta vannprøver fra Ljanselva, Krystallbekken, Lambertseterbekken og Røssedalsbekken. Det var en kald men meget lærerik tur, der Vann og avløpsetaten i Oslo ble satt i sving på grunn av urovekkende funn.

Forskningsoppgaven bestod i å oppspore Lambertseterbekken og/eller Krystallbekken/Røssedalsbekken historisk og fysisk og presentere aktuell informasjon offentlig eller lokalt. Bekkene rant i sin tid åpne, men er nå for lengst lagt i rør. Bare en liten del av Lambertseterbekken syd for Nordstrandveien er fremdeles åpen.

Den første prøven som ble tatt i Lambertseterbekken viste stor konsentrasjon av kloakk i vannet. Vannkvaliteten ble bedre og bedre ettersom vi nærmet oss Ljanselva. Elevene hadde dagen før fått en innføring i hvilke prøver som skulle tas og hvordan de kunne lese av prøvene. De forstod dermed raskt at det var noe galt da den første prøven ble tatt. Vann og avløpsetaten i Oslo ble kontaktet og fikset problemet i løpet av kort tid.

Forskningscampen ble avsluttet torsdag 06.12.12, etter tre lange dager for elevene. Det ble utdelt priser i kategoriene årets forsker, innovasjonsprisen, presentasjonsprisen, natrufagsprisen og publikumsprisen. Resultatene vi fikk se var imponerende og viste at elevene hadde jobbet mye med oppgavene.

 

Vann og avløpsetaten viser vannprøve

Vann og avløpsetaten viser vannprøve

Elevene står oppstilt der Lambertseterbekken tidligere rant åpen

Elevene står oppstilt der Lambertseterbekken tidligere rant åpen